MUSEUM VAN PATHOLOGISCHE TENSEGRITEITEN

gravure MuPt

Bijlage 2 van Body in Peace beschrijft Tensegriteiten. De diverse personen die hebben bijgedragen tot de ontwikkeling van het concept worden er beschreven.

De problematiek was om deze fundamentele concepten zo voor te stellen dat ze bruikbaar werden als instructiemateriaal in de Bewegingspraktijk.

Het was Danielle-Claude Martin, Phd in fysika, die het verst gevorderd was in het uitwerken van 3D modellen. Hier twee foto's van de muur in haar werkruimte waar ze deze modellen opgehangen heeft.

my wall

Van onderaan gezien geeft dit een zicht dat meer info levert.my wall 2Op basis daarvan ontstond het idee de zes emoties van Darwin (blij, verdriet, woede, walging, angst en verwondering) in 3D uit te beelden.

Onderstaand beeld komt uit Darwin's magistrale werk: de expressie van emoties bij mens en dier. Het is wat Flicka toont als zij 'denkt' het is tijd om naar huis te gaan. Ze maakt zich klein, wijkt om het omgekeerde te bekomen. Doen we dat soms ook niet eens?

darwin hond

 

Op dit moment werken we de zes vormen van de romp af die ieder een richting, een emotie uitbeelden. Tevens welke vervorming er tien jaar later zal hebben plaatsgevonden. Door de modellen te voelen, hun voorkeursvervorming te relateren aan je eigen voorkeurshoudingen (houding = hoe je je ding houdt). Dat er een relatie is met uithoudingsvermogen wist ook Wim T. Schippers: Het uithoudingsvermogen is het vermogen dat je uit je houding haalt.

Binnenkort hier de afgewerkte modellen.

Stuur ons een mail voor de officiële opening van het museum. Dieren zijn ook welkom. Zo kunnen ze kennis maken met een nieuwe soort: het standbeest van Theo Janssen. Hier alvast je inkomticket.

ticket MuPt

 

© 2021 – Jan b Eyskens